Telefoonnummer

+31 06 145 30 508

E-mail

eaterkuile@galerienovia.nl

Hartelijk dank aan alle deelnemers voor hun inzendingen.
Helaas kan er maar 1 winnaar per categorie/discipline zijn.
Maar niet getreurd, nieuw thema – nieuwe kansen: Juni = Puur Natuur.

De 6 juryleden van MAccc 2020 hebben hun keuze gemaakt. (Informatie over de juryleden klik hier)

Gefeliciteerd, winnaars, jullie kunstwerk zien we terug in de finale én jullie mogen tijdens de eindexpositie een cadeau/cadeaubon o.d. uitzoeken.

De Jury hanteert de volgende criteria:
1. Het thema corona 
Welk werk is het meest geïnspireerd door het thema? De uitleg en onderbouwing maakt hier deel van uit. 
Instructie was: Maak iets moois, creatiefs, kunstzinnigs op het thema Coronavrij. Waar verheug je je op als we verlost zijn van het corona virus, van de thuisblijf periode? Als je weer alles mag doen, wat ga je dan doen? Wat mis je nu en wil je dan weer zien, doen? Kortom, waar word je blij van? 
2. Het is een “modern art challenge” Welk werk is het meest eigentijds, modern, origineel? Moderne technieken, materiaalgebruik, kwaliteit van het werk etc

De Winnaars in de categorie (semi) professionals en gevorderden zijn:

a. tekeningen en schilderijen

Saskia Huitema – Mai Tai Acryl op paneel 24 x 30 cm

De Jury: “Schitterende” reflectie in zonnebril, dagdromend door een gekleurde bril met goed zichtbare blik. Frisse en hedendaagse veelheid in kleuren, knap in balans en met contrast. De vrouw, alleen thuis bij een dienblad, kijkend door een gekleurde bril naar een toekomst die ze met goede verwachtingen inkleurt met parasolletjes en een heerlijke drank die uit een beker van angst en zorg gedronken wordt. Hopelijk snel weer genieten van die tropische cocktail. Maar ook: is dit het nou, gaan we weer helemaal terug naar het oude consumentisme? De blijheid bij de vrouw moet nog komen.

b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden o.d.
Kaatje Krint – Captured Corona
lijm, plastic, metaal

De Jury: Origineel ontwerp en mooi vormgegeven sieraad. Geïnspireerd op de structuur van Corona, origineel uitgewerkt: het opsluiten van de virusdeeltjes. De openingen suggereren de leegte en angst, als het ware “gemuteerd” tot een mooi design.

c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie
Mara Jonker – Free as a bird
Digitale kunst

De Jury: Mooie boodschap. Goed weergegeven zijn de vogels van hoop die wegvliegen uit een poster van een op dat moment onmogelijke reis. Ze verbeelden prachtig de hoop op een toekomst, op het licht dat uit het duister ontstaat. Witte duiven, laat die toekomst in vrede zijn! Leuke beeldrijm, mooie contrasten en je voelt de sfeer door het beeld heen.

II. hobbyisten / beginners
a. tekeningen en schilderijen
Paula van het Kaar – Corona gewist
Acryl 23,5 x 30 cm

De Jury: Symbolen van dit Corona tijdperk: stethoscoop mondkapje, ic jassen en mondkapje, aan de kapstok ermee! Handen zijn technisch heel moeilijk, knap gedaan. Origineel om een gedeelte weg te schilderen, wissen we alles uit of nemen we nog wat mee? Goed gekozen contrast en een open deur naar de toekomst. 

By Marloes Thuis – Feel Free
bewerkte foto

De Jury: Mooi zacht gekleurde foto van een kind met plezier in een gesloten ruimte dat denkt vrij te spelen maar zich toch in een zeepbel blijkt te bewegen. Hopelijk kunnen we snel weer uit deze bubbel stappen. Goed met contrast gespeeld. Het wordt bijna een illustratie.