Telefoonnummer

+31 06 145 30 508

E-mail

eaterkuile@galerienovia.nl

De 6 koppige jury van MAccc 2020 heeft hun keuze gemaakt. (Informatie over de juryleden klik hier)

Gefeliciteerd, winnaars, jullie kunstwerk zien we terug in de finale.
Voor de andere deelnemers … niet getreurd. Nieuw thema, nieuwe kansen!

Kunstenaar Banksy

Banksy wedstrijd.
Laat je inspireren door deze kunstenaar. tags: kunstenaar – graffiti – street art – humor – controverse – satire – slogans – tegen gevestigde orde – voor vrijheid …
Banksy benadert sociaal maatschappelijke onderwerpen op een humoristische sarcastische manier, soms scherp, hard of juist ontroerend, soms lief en grappig … Zoek Banksy op!
Teken, schilder, boetseer, film, fotografeer, naai, brei … geïnspireerd op Banksy en stuur het resultaat op!

I. (semi) professionals en gevorderden
a. tekeningen en schilderijen
b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie
C

Ia Willy Schut – Vanaf 2 meter ziet het er goed uit

Jury: Maatschappij kritische boodschap, net als Banksy. De spot op maatschappelijke (en kunst?) kritiek van deze tijd, mensen die veilig thuis vanuit hun luie stoel een snel en makkelijk oordeel vellen over anderen die hun best doen iets te realiseren.
Koppeling met afstand houden, wat nu nodig is. Tegelijk knipoog naar iedereen die in deze tijd met verfrollers in de weer is, met wisselend succes…

Ib Jolanda Drukker Murray – Leaving Home (enige inzending)

Jury: Mooie techniek. Op een minimalistische manier, met hele fijne kleine steekjes. In typische Banksy kleuren, zwart en wit met een rood accent. Maatschappelijk relevant, schrijnend actueel contrast weergegeven: iedereen in Nederland wil graag weer snel zijn huis uit. Tegelijk verlaten vluchtelingen elders in de wereld in kleine bootjes huis en haard, gedreven door de omstandigheden.

MAccc Ad Ritzer

Ic Ad Ritzer – Meisje met de rode ballon (enige inzending)

Jury: Mooie illustratieve manier van fotografie, goed het verstilde moment gevangen. Echte Banksy foto, inclusief kleurcontrast.

II. hobbyisten / beginners
a. tekeningen en schilderijen
b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

IIa Paula van het Kaar – Mother Earth Heals

Jury: Goed laten inspireren door Banksy op het gebied van sfeer, kleurgebruik en actuele maatschappelijke relevantie. Een schilderij met een overduidelijke boodschap. De spanningen van deze tijd worden uitgedragen door de handen die de wereld willen en misschien ook kunnen “healen” – en misschien het virus kunnen vangen?

Moeder en dochter GRAB (enige inzending)

Jury: Leuk dat er gekozen is voor een tweeluik. Origineel materiaalgebruik en er zit een mooie beweging in het werk. De rechter hond laat door het krachtige, goed getroffen en minimalistische silhouet ruimte voor verbeelding, waardoor de hond echt tot leven komt.

IIc Marloes Thuis – Gas Mask Husband (enige inzending)

Jury: Goed gebruik gemaakt van verschillende bewerkingstechnieken. Dit in combinatie met een duidelijke vertaling van een hedendaags maatschappelijk onderwerp. Spanning tussen enerzijds de angst voor het virus en anderzijds de mooie eenvoudige dingen die we nu ook weer beleven.

III Kinderen t/m 12 jaar
a. tekeningen en schilderijen
b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

IIIa Anouk Butzelaar – Mika is jarig

Jury: Wat een lieve straattekening met mooi getekende dieren! Goede compositie, de ballonnen verwijzen naar Banksy en zelfs nog gedacht aan een grapje!