Telefoonnummer

+31 06 145 30 508

E-mail

eaterkuile@galerienovia.nl

en de winnaars zijn ….

Winnaar (semi)professionals/tekeningen en schilderijen

Met 46,5 % van de stemmen:
Marjolein Sterkenburg, na de storm, op Texel

Acryl op doek – 60 x 120 cm
Prachtige wolkenluchten, aan zee in Nederland (Texel)wandelen door weer en wind,
grote lege ruimtes, vergezichten. De mooie vormen in de lucht en op het strand met
prachtige lichtval probeer ik hier te vangen!

Winnaar categorie (semi)professionals 3D

Met 27,9 % van de stemmen
Lasse van den Dikkenberg – Utrecht – De Munttoren

Linosnede 30 x 40 cm.
Architectuur is een belangrijke toeristische trekpleister. Graag kijken we naar mooie oude gebouwen als we een dagje weg gaan, niet alleen in het buitenland maar ook in ons eigen land (zeker tijdens de huidige pandemie). Historische gebouwen worden al sinds de middeleeuwen vereeuwigt in schilderijen en in prenten. In mijn werk worden gebouwen ook vereeuwigt. Deze twee kleuren linosnede beeld de munttoren in Amsterdam af. De toren is een symbool van de stad Amsterdam en van Holland. Het werk is een ode aan de schoonheid van Hollandse architectuur. De oranje lucht staat symbool voor Nederland.

Winnaar categorie (semi)professionals – foto’s en video’s

Met 33,8 % van de stemmen
Wim Hansum – Hoeven – Silhouet Miranda

Foto – 90 x 60 cm op drager. Een silhouet opname die bij 1e aanblik aanvoelt als een Zwart-Wit foto, maar wie verder kijkt zal meer kleurnuances zien. Net als in het echte leven is niet alles Zwart-Wit. Wie verder leest dan de krantenkoppen en meer verdieping zoekt, zal tot een meer genuanceerde beeld komen. Naast deze symboliek, heeft dit beeld voor mij eenvoud en schoonheid.

Winnaar Hobbyisten – tekeningen en schilderijen

Met 33,7 % van de stemmen
Daniëlle Poeisz – Maarn – Zorro

Acryl op doek 40 x 50 cm. Eerbetoon aan Zorro, het paard van mijn zus in Amerika in het
thema zwart-wit, met daarbij de vraag: is zwart wel zwart en is wit wel wit … of is een zwart-
wit denker stiekem ook wel een kleurendenker?

Winnaar Hobbyisten – 3D

Met 48,7 % van de stemmen
Arina Prak – Nieuwegein – zwart-wit

Gedraaide koorden van 100 % linnen. Afmetingen: Breedte bovenaan: 8 cm, breedte bodem: 5 cm. Hoogte 5.cm. De techniek van het bakje is Ply-spit braiding (splits vlechten). Het was een uitdaging om van dunne zelf gedraaide linnen koorden een stevig bakje te maken.

Winnaar Hobbyisten – foto’s en video’s

Met 29,4 % van de stemmen
Pati John – Nieuwegein – Forgetting the past looking at present

Fotografie print (4:3) met elementen van mobile art (mixed media: digitale
collage met digitale painting) Het was de avond wanneer de versoepeling van de lockdown was aangekondigd. Na lange, thuis zittende periode, wanneer buiten fotograferen beperkt of helemaal niet mogelijk was, kon ik weer aan de slaag gaan om door mijn fotografie de dagelijkse, grijze realiteit proberen af te leiden en covid-19 periode rustig te vergeten. Mijn Fineart mobilefotografie (gemaakt op de Lekdijk nabij Nieuwegein) is een landschap foto, die
symboliseert de pracht van de Nederlandse natuur, hoe ik het gespot heb tijdens het fietsen. Door het gebruiken van digitale painting heb ik mijn emoties en slechte berichten, die verbonden waren met pandemie, samen gemengd met de foto. Die is zelf allen maar symbolisch ‘Puur Natuur’ want het gevolgen van pandemi, naar mijn gevoel, blijven nog ’zichtbaar’ in de lucht hangen. Enige wat kan helpen is volgens de foto titel: ‘Vergeten het verleden, kijkend naar het heden’.

Winnaar Kinderen
meisje met de parel MAccc

Met 46,9 % van de stemmen
Daan – 11 jaar – Meisje met de parel

Schilderij met verf. Ik vind het een mooi schilderij en heb het gemaakt bij Moniek.

Winnaar van de WILDCARD

De jury en de organisatie van MAccc 2020 hebben Marloes Thuis uitgekozen voor de wildcard. De motivatie hiervoor is: Marloes heeft met meerdere thema’s meegedaan. Ze heeft een originele kijk op de thema’s laten zien en is kwalitatief gegroeid in de wedstrijd. Ze heeft gebruik gemaakt van diverse materialen en technieken.

By Marloes Thuis – Nijmegen – le Papillon

Geïnspireerd door de vlinder.
De vlinder staat voor transformatie. Voordat de wonderschone vlinder mag rondfladderen heeft het een hele weg (ontwikkeling) moeten afleggen. Ook de mens, bloemen, planten, dieren etc. etc. maken vergelijkbare processen mee. Elke dag transformeren we “Puur Natuur”.

Hier kunt u binnenkort de totale uitslag van de Finale zien.
Ook de informatie over de exposities van de winnaars.