Telefoonnummer

+31 06 145 30 508

E-mail

eaterkuile@galerienovia.nl

En … de winnaars zijn …

Hartelijk gefeliciteerd ! Jullie kunstwerk zien we terug in de finale én jullie mogen tijdens de eindexpositie een cadeau/cadeaubon o.d. uitzoeken.

Hartelijk dank aan alle deelnemers voor hun inzendingen, voor de jury was het weer een lastige taak!
Helaas kan er maar 1 winnaar per categorie/discipline zijn, maar alle kunstwerken maken nog een kans door de Joker, tijdens de finale, en natuurlijk door deel te nemen aan het laatste thema: Augustus = zwart-wit

Finale september 2020
De winnaars (max. 9) per categorie/discipline worden bepaald door het publiek en de jury (50% publiek en 50% Jury). En … een Joker, voor een extra winnaar. Deze “bonus” winnaar wordt gekozen uit alle inzendingen van 2020, door de medewerkers van MAccc 2020!

PRIJZEN
Thema/maand winnaars – max. 45
– mogen deelnemen aan de finale in september 2020
– mogen iets uitzoeken van de cadeautafel tijdens de eindexpositie.

HOOFDPRIJS MAccc 2020 winnaars – max 10
De MAccc 2020 Trofee !
+ hele maand oktober etalage expositie van gewonnen kunstwerken bij De Waal Kunsthandel Doorn
+ verkoopexpositie bij Galerie Novia in Doorn. De winnaars mogen meerdere kunstwerken exposeren en ter verkoop aanbieden. De planning is woensdag 7 oktober tot en met zondag 11 oktober (dit kan nog aangepast worden). (Bij verkoop van kunstwerken wordt een provisie voor de organisatie van 20% gevraagd)
+ bijzondere herinnering aan MAccc 2020

De 6 juryleden van MAccc 2020 hebben hun keuze gemaakt. (Informatie over de juryleden klik hier)

Winnaar categorie Ia. (semi)professionals/tekeningen en schilderijen

 Marjolein Sterkenburg, na de storm, op Texel

Jury: Prachtig dynamisch werk met mooie dieptewerking en reflectie. Je wordt erin gezogen, de sfeer is herkenbaar en je ogen gaan het hele werk rond door de veelzijdigheid, blijft fascineren. Storm en mooie dreigende wolkenluchten op de Wadden, veel Hollandser wordt het niet! In een tijd waarin we extra veel in ons eigen land verblijven is het prachtig om je de voor Nederlanders soms vanzelfsprekende schoonheid ervan te realiseren.
Hoewel geschilderd maakt het werk een grafische indruk wat het een extra kracht geeft.

b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen

Lasse van den Dikkenberg, Utrecht, de Munttoren

Jury: Knappe meerkleuren lino met mooie rijke tonaliteit in het zo Hollandse, en tegelijk in dit werk zo frisse, oranje. Karakteristiek Nederlandse architectuur, we zien het al voor ons op T-shirts, mokken of koelkast magneten als Holland promotie! Sterk en krachtig werk door eenvoud en het kleurcontrast.

c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

Pinko B, Holland on my mind, in troublesome times

Jury: Fascinerend en boeiend werk met meerdere Oerhollandse lagen die knap vloeiend in elkaar overlopen, zowel qua tijdsbeeld als boodschap. Krachtig, onverzettelijk en kwetsbaar tegelijk door het virus dat centraal staat. Met overpeinzingen over de toekomst, toont Nederland ook nu weer haar veerkracht en komt alles weer in bloei en beweging?

II Hobbyisten

a. schilderijen en tekeningen

2a Marleen den Hollander, de vergeten Witte Motor

Mooie frisse aquarel, goed van compositie en knap gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de aquareltechniek: gloren daar typisch Hollandse wolkenluchten door het rood en blauw van onze driekleur? Ook actueel refererend aan de centrale rol van de traditionele bonte koe als in de discussie over hoeveel melk Witte Motor en vlees(vervangers) we zouden moeten produceren in Nederland. Zelf kan ze er zo weinig aan doen…

. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen

Ineke de Jong, het Koningspaar
Jury: Origineel en veelzijdig hoe onze Koning en Koningin met verschillende uitvoering en accenten zijn weergegeven. Bijzonder knap dat daarbij in beide beelden Maxima en Willem Alexander in 3D herkenbaar en zo gedetailleerd met een grof materiaal naar voren komen! De eenvoud van het materiaal maakt ons koningspaar extra toegankelijk. Het plezier van het werken geeft het werk een charmante fleur, het koningspaar lijkt er ook lol in te hebben en zoals altijd steelt Maxima de show met haar stralende ogen. 

c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

Pati John, de kracht van de Gerbrandytoren

Jury: Knap in elkaar gemonteerde collage van zo veel foto’s. De fotograaf heeft het er zo te zien heel druk mee om zoveel Hollandse aspecten bijeen te brengen. En dat met een telefoontje! Er gebeurt veel in dit werk, spannend en evenwichtig.

III Kinderen t/m 12 jaar

meisje met de parel MAccc

Daan, meisje met de parel
Jury: Daan heeft het Meisje met de Parel heel knap, fris en eigentijds weergegeven. Met zoveel verschillende zorgvuldig gemengde en op het doek neergezette gele en blauwe kleurtinten waardoor het meisje echt gaat leven, bijzonder voor een meisje van 11!  Hoe oud was het meisje met de parel eigenlijk, zou ze ook 11 geweest zijn? De zwarte achtergrond maakt haar extra sterk, ook in deze roerige tijden. We lijken het zelf soms niet genoeg te beseffen maar in veel landen is het beroemde Meisje met de Parel het eerste waar ze aan denken bij Holland. Wij kijken uit naar meer werk van Daan! 

Inzendingen

Laat je inspireren door Nederland … heerlijk chauvinistisch!

Tags: I love Holland, tulpen, wiet, blonde meisjes, vrijheid van meningsuiting, koekje bij de koffie, patat met mayonaise, fietsen, street art, delfs blauw, strand, grachten …

Lees goed de deelnemers informatie in het: deelnemers reglement
Vragen, advies, begeleiding maccc2020@galerienovia.nl of 06 – 145 30 508

Kunstwerken geïnspireerd op Denkend aan Holland

De categorieën vallen onder basis groepen:

I. (semi) professionals
a. tekeningen en schilderijen
b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

II. hobbyisten
a. tekeningen en schilderijen
b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

III Kinderen t/m 12 jaar

I. (semi) professionals
a. tekeningen en schilderijen
Ia 1. Marjolein Sterkenburg – Na de storm, op Texel

Acryl op doek – 60 x 120 cm
Prachtige wolkenluchten, aan zee in Nederland (Texel)wandelen door weer en wind,
grote lege ruimtes, vergezichten. De mooie vormen in de lucht en op het strand met
prachtige lichtval probeer ik hier te vangen!

1a 2 Saskia Huitema – Utrecht – De Furie

Acryl op linnen 70 x 90 cm
De Furie: de laatste Hollandse stoomsleepboot, Oud Hollandse stoffen op een moderne manier gedragen door model, haven van Maassluis.

Ia 3. Corine Dekker – Wijdewormer – Droge voeten

Olieverf op MDF paneel – 56 x 51 cm.
Het Nederlandse polderlandschap kenmerkt zich door zijn molens, dijken en weilanden. De aanleg van deze polders gaan ver weg in de tijd. Ik ben trots op dit Hollands landschap, want ze geven niet alleen mooie uitgestrekte landerijen, maar ook “droge voeten”.

Ia 4. Paul Kenens – De Kathedraal

De Kathedraal – Terechtwijzing anno 2016 – Olieverf op linnen 100 x 120
Gerard Ter Borch (1617-1681) terechtwijzing door de vrouw met satijnen kleed
(Omgekeerde ‘Instruction Paterenelle’ uit 1654)- herhaaldelijk gekopieerd in de 17e .
Satijnen kleed gekopieerd door PK anno 2016 geplaatst in een vrijgevochten Nederlandse (protestantse) setting.

Ia 5. Outsider – Doorn – Servaasbrug Maastricht

80 x 30 cm acryl op doek. Ter plaatse geschetst, op atelier uitgewerkt in sepialijn en ingekleurd met acryl

b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
1b 1. Lasse van den Dikkenberg – Utrecht – De Munttoren

Linosnede 30 x 40 cm.
Architectuur is een belangrijke toeristische trekpleister. Graag kijken we naar mooie oude gebouwen als we een dagje weg gaan, niet alleen in het buitenland maar ook in ons eigen land (zeker tijdens de huidige pandemie). Historische gebouwen worden al sinds de middeleeuwen vereeuwigt in schilderijen en in prenten. In mijn werk worden gebouwen ook vereeuwigt. Deze twee kleuren linosnede beeld de munttoren in Amsterdam af. De toren is een symbool van de stad Amsterdam en van Holland. Het werk is een ode aan de schoonheid van Hollandse architectuur. De oranje lucht staat symbool voor Nederland.

1b 3. Gonneke Prak – Nieuwegein – Landschapsplank

Kaasplank, gips met thee, lapjes stof (in gips) – 42 x 42 x 20 cm
Denkend aan Holland dwaal ik door het Hollandse landschap. Het vlakke soms ruige land, met allerlei paadjes, watertjes, vogels en verschillende soorten huizen. In deze tijd zijn we veel meer gaan wandelen, dwalen, de rust op gaan zoeken. Even het huis uit om weg te dromen van (het werk van) alledag.

c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie

Ic 1. Willy Schut – Oranje boven !
film – 25 sec., stof, verf, machinaal borduurwerk, applicatie, papier.

Ic 2. Pinko-B – Rotterdam – HOLLAND ON MY MIND IN TROUBLESOME TIMES

Digitale fotocollage op fotopapier, verlijmd tussen plexiglas en dibond – 60 x 80 cm.
In de verbeelding van mijn gedachte aan het huidige Holland zie je iemand dromen van een idyllisch polderlandschap met paardenbloemen en een verliefd stel. Bij een nauwkeuriger blik is de aantasting van dit beeld pas zichtbaar. De molens, zowel die van de economie als die van de toeristenbranche, staan stil en zijn geparkeerd aan de rand van het beeld. De paardenbloem, hier als symbolische metafoor voor onze economie, gedijt bij een gunstige wind die haar zaden verspreidt en haar bloeigebied vergroot. Maar momenteel wordt deze bloem bedreigd door zaden van een andere soort, een virus dat inbreuk maakt op haar bloeigebied. Als Hollanders zijn we echter gewend om te vechten tegen de elementen die ons bedreigen en passen ons aan de veranderende omstandigheden aan. Op gepaste afstand en eventueel met mondkapjes zal het verliefde paartje nog steeds van elkaar houden, met een rotsvast vertrouwen in de toekomst wanneer de tulpen weer onbekommerd zullen bloeien.

Ic 3. Ad Ritzer – Cothen – Nederland in de vroege jaren

Foto. De koetsen wagens van vroeger en handje klap onder handelaren.

II Hobbyisten

a. schilderijen en tekeningen
IIa 1. Francien Vogels – Maarn – Stilte op de plas

Olieverf op doek – 140 x 70 cm
Denkend aan Holland, zie ik wijde plassen, waar wolken langs de hemel gaan ……

IIa 2. Marleen den Hollander – Doorn
De vergeten witte motor – aquarel 18 x 24 cm
IIa 3. Lune Punt – Doorn – Orange Glory
Acryl op canvas – 75 x 115 cm
IIa 4.Paula van het Kaar – Doorn – Armin van Buuren

Acryl 1,15 – 0,75 cm. Denkend aan Holland. Dan denk ik aan dance en trance
feesten/concerten (hoop dat dat gauw weer kan). Een groot exportproduct van Nederland.

IIa 5. Natasja – Doorn – Stoner queen

Mixed Media op A4, cold pressed waterverfpapier. De achtergrond is gemaakt met een gelli
plate, stencil en acrylverf in rood/wit/blauw. Het portret is gemaakt met houtskool, pastel en
India inkt.
Denkend over wat ik zou kunnen uitbeelden, gingen mijn gedachten al gauw over toeristen
en dan voornamelijk de jongere generatie. De reden waarom zij vaak ons land, en met name
Amsterdam, willen bezoeken is om jointjes te roken. Vandaar mijn portret van een vrouw die een joint rookt.

IIa 6. Danielle Poeisz – Maarn – Gluren bij de buren

Acryl op doek 40 x 50 cm. Een echt verhaal: mijn hond vriendjes met de koeien.

b. 3D objecten van klei, brons, glas, hout, sieraden of andere materialen
Ib. 1. Ineke de Jong – Emmen – Het Koningspaar

Paper-maché, 40 breed, 20 diep en 30 hoog
Tijdens de corona crisis gaan werken met goedkoop, altijd voorhanden en recyclebaar
materiaal (kranten). Twee losse koppen. Willem-Alexander, grof en Maxima iets verfijnder,
Door en door vermengd met acrylverf. Superleuk om te doen.

c. korte video’s, korte muziekopnames, fotografie
IIc 1. By Marloes Thuis – Dutch Clouds

Samengestelde en bewerkte foto.
Als ik aan “Holland” denk, dan denk ik aan de fascinerende luchten met
zijn adembenemende wolken! Onze “Hollandse luchten” inspireerde veel
meester-schilders, vooral in de “Golden Age” en ook mij…

IIc 2. Patty Johnn – Nieuwegein – De kracht van de Gerbrandytoren

Materiaal/afmeting Fotografie print (4:3) multilayered digitale collage (het aantal van 19
verschillende mobilefoto’s samengemengd met 2 textures)

III Kinderen t/m 12 jaar
III 1. S
Daan – 11 jaar – Meisje met de parel
schilderij met verf