Telefoonnummer

+31 06 145 30 508

E-mail

eaterkuile@galerienovia.nl

RTV U Vandaag 18-00 uur van maandag 11 oktober 2010 Tussen vrijdagavond 8 oktober 2010 23:00 uur en zaterdagmorgen 9 oktober 2010 04:00 uur zijn 16 schilderijen van mij gestolen uit een expositieruimte in Amersfoort.Help ons zoeken naar de schilderijen en de daders! TIPS naar Politie Utrecht, telefoon 0900 8844

Op TV: Interview naar aanleiding van de gestolen schilderijen
Woensdag 13 oktober 2010 om 13:30 uur Bureau Hengeveld, opsporingsprogramma rtvutrecht
Agapornissen 1 van de gestolen schilderijen van ank ter kuile

november 2010  Mijn verhaal

Er wordt zoveel geschreven, gezegd, gesuggereerd en Jan en mij in de mond gelegd…  Dit is mijn website, dus ruimte voor mijn waarheid.

Ik ervaar het alsof ik in een film meespeel. Bizar, gek, leeg, vol ongeloof, boos en verdrietig. Vele vragen zoals: waarom, hoe en wie. Ook de bewoners van het wooncentrum zijn gedupeerd. Ze zijn bang. Al  17 jaar organiseren ze exposities en er is nog nooit iets gebeurd. En dan nu in deze omvang! Bij deze wil ik mijn medeleven betuigen en de wens uitspreken dat ze toch door zullen gaan met het exposeren van kunstwerken.

Ik ben blij verrast dat zowel de politie als de media het zo serieus nemen en alles doen wat in hun vermogen ligt om de schilderijen en de daders te vinden.

Velen met mij fantaseren over wat er zou kunnen zijn gebeurd en wat de reden zou kunnen zijn. Zo doen allerlei verhalen de ronde. Voor alle duidelijkheid hierbij mij mening en mijn gevoel: Ik weet absoluut niet hoe en waarom het gebeurd is en waar de schilderijen nu zouden zijn. Ik denk niet dat ik ze ooit terug zal zien, jammer maar helaas. Ik ben een “ode aan mijn gestolen schilderijen” aan het maken en daarmee zal ik het een plaats geven. Ja, ze zijn me dierbaar en ik heb er met hart en ziel aan gewerkt, maar nee, het zijn niet mijn ‘’kindjes’’. Ik heb meerdere echte ‘’kindjes’’ en als die weg zouden zijn is dan is dat toch echt van een geheel andere orde.

Nee, ik denk niet dat mijn ‘’politiek getinte’’ schilderijen de reden van de roof zijn en ook niet dat het persoonlijk op mij is gericht. Ik denk echter wel dat de kans bestaat dat ze bewust mijn werk hebben uitgezocht. En dat idee beangstigt mij. In hoeverre kan ik nog vrij exposeren, mij vrij uiten en exposities organiseren met anderen? De ‘’waarom’’ vraag is voor mij dan ook het belangrijkste met oog op de toekomst.

Dank voor alle medeleven. Het is een incident! Laten we ons vooral niet af laten schrikken en de daders ons de wet laten voorschrijven. Wij worden als kunstenmakers als genoeg bedreigd: de politiek wil al snijden in de kunst, maar laat criminelen niet ook nog een steentje bijdragen! Dus veel expositieplezier gewenst!

Hartelijke groet, Ank.