Telefoonnummer

+31 06 145 30 508

E-mail

eaterkuile@galerienovia.nl

Schilderijen Ank ter Kuile bij Galerie Sous Terre in Nijverdal

Persbericht dinsdag, 15 november 2011 18:05

Ank ter Kuile is een rasechte Tukker, dochter van een bekende textielfabrikantenfamilie. Ze is geboren en getogen in Enschede. Over het exposeren in Nijverdal zegt ze: “Back to the roots, heel bijzonder om hier te exposeren, nadat ik 35 jaar geleden Twente heb verlaten.

Mijn kunstopleiding begon oorspronkelijk op de AKI in Enschede.”  Na een jaar AKI verhuisde Ank naar Parijs waar ze haar opleidingen afrondde.Sinds 2004 houdt Ank zich fulltime bezig met haar passie tekenen en schilderen en exposeert ze in galeries in binnen en buitenland.

 

Een eigen verhaal in projecten

Haar schilderijen hebben een eigen verhaal, een eigen sfeer, een eigen karakter. Elk contrast, elke detailvergroting, kleur en vorm is onderdeel van het geheel. ‘’We zien door de bomen het bos niet meer’’, zegt ze. Overdaad veroorzaakt verwarring. Massa geeft chaos. Haar schilderijen belichten de essentie om weer te kunnen zien en te genieten. Ze tonen een overzichtelijk beeld dat naarmate men er langer naar kijkt meer prijs geeft, omdat het beeld onlosmakelijk verbonden is met de omgeving.

Ank werkt bij voorkeur in projecten. In deze expositie kunt u werk zien uit het project ‘De Wereld Door’ (2008-2011). Schilderijen over de wereld waarin wij leven.  Haar impressies van de unieke mens, van het unieke land.  Het dansen als wereldwijde uitingsvorm van vreugde, verdriet of boosheid.  En de invloed die mensen over de hele wereld op elkaar hebben door de kennis verkregen via media en reizen.

Naast de schilderijen van Ank ter Kuile wordt er een groot aantal werken geëxposeerd van diverse andere kunstenaars die aan de galerie verbonden zijn. Schilderijen, maar ook bronzen en keramische beelden en glassculpturen.

Iedereen is van harte welkom op de opening op zaterdag 26 november 2011 tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De expositie loopt tot en met 28 januari 2012 en is te bezoeken op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Galerie Sous-Terre is te vinden in het ‘Inspiratiepark Serbonne’ gevestigd aan de Van den Bergsweg 3,  7442 CK te Nijverdal.
Telefoon: 0548-616838 of 0412-482159/ info@galerie-sous-terre.nl

Voor meer informatie over de galeries of de kunstwebwinkel van Sous-Terre: www.galerie-sous-terre.nl / www.kunstwebwinkel.com
Voor meer informatie over het inspiratiepark: www.serbonne.nl

persbericht Hart van Hellendoorn